Kandidaten
Kandidatendashboard

Lees hier meer over wat je met de knoppen en tegels op het kandidatendashboard kunt doen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In het actieve kandidatendashboard vind je een overzicht van alle kandidaten die je op dit moment in proces hebt. Je kunt op verschillende manieren werken met het overzicht:

• Klik direct je kandidaten aan vanuit het kandidatendashboard om meer gegevens in te zien en om acties uit te voeren. Gebruik filters en sorteringen om de gewenste kandidaten naar voren te halen.

• Klik vanuit een vacature direct door naar de kandidaten binnen deze vacature. Je komt hierdoor automatisch in het kandidatendashboard waarbij de filters zijn aangepast naar een filtering waarbij je enkel de kandidaten uit deze vacature inziet. Vanuit een vacature kun je ook het boardview gebruiken om je kandidaten overzichtelijk in te zien per status.

Acties in het kandidatendashboard

Je kunt direct verschillende gegevens inzien van de kandidaten en acties uitvoeren. Lees hieronder meer over wat je met de knoppen op het overzicht kunt doen.

Exporteren

Exporteer hier de kandidaten die je op dit moment in proces hebt naar een Excel. In de export zijn verschillende gegevens te vinden zoals naam, e-mailadres, vacature en status terug te vinden. De export is terug te vinden bij 'Instellingen' > 'Mijn export bestanden'

Bulkacties en actie knoppen zijn te vinden op verschillende plekken en zijn er om efficiënter te kunnen werken binnen HROffice. In verschillende overzichten vindt je bulkacties met daaronder vaak verschillende acties passend bij het overzicht waar je op dat moment bent. Deze acties zijn ook afhankelijk van de rol die je hebt binnen HROffice.

Klik hier voor meer informatie over bulkacties.

Zoeken

Zoek op verschillende gegevens van je kandidaten zoals naam en de naam van de entiteit en vacature waar op is gesolliciteerd. Daarnaast kun je zoeken binnen de documenten die kandidaten hebben geüpload. Dit kan vanaf een dag na de sollicitatie.

Actieve en Archief kandidaten

In HROffice spreken we van een Actief en Archief overzicht. Wanneer Actief is geselecteerd, kun je alle actieve kandidaten bekijken. Wanneer je recruitmentproces is afgerond (iemand wordt aangenomen of afgewezen), verplaats je de kandidaat naar een archief status. Bij Archief verschijnen al je gearchiveerde kandidaten.

Filteren

Pas filters toe op je kandidatenoverzicht om snel overzicht te krijgen in je kandidaten. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op alle kandidaten van een bepaalde vacature, entiteit, of labels die je hebt gegeven aan een kandidaat of welke kandidaten je via een bepaald bureau hebt binnengekregen.

Sorteren

Sorteer je kandidaten op naam, beoordeling, datum of score van de vragenlijst. Je kunt kiezen voor aflopend en oplopend.

Opgeslagen filters

Heb je een filter en sortering die je regelmatig gebruikt? Deze kun je opslaan onder deze knop. Je kunt een filter een eigen titel geven, om zo makkelijk je favoriete instellingen te gebruiken.

Vernieuwen

Om opnieuw te laden, klik je op deze knop.

Filters verwijderen

Hiermee verwijder je alle aangeklikte filters en sortering en krijg je alle kandidaten weer in beeld.

Kandidatentegels

In de tegel van de kandidaat vind je in één oogopslag informatie terug over je kandidaat. Door te klikken op de informatie op de tegel kom je bij de details van je kandidaat.

De tegel van de kandidaat bevat de volgende informatie:

• Naam

• Titel van de vacature waarop is gesolliciteerd

• Naam entiteit

• Status van de kandidaat

• Eventueel labels die je hebt toegevoegd aan je kandidaat

• De sollicitatiedatum

• Iconen die je meer informatie geven over de informatie die beschikbaar is van de kandidaat. Door met je muis op het icoon te staan zie je waar de iconen voor staan en door erop te klikken kun je de informatie direct inzien. Binnen HROffice werken we met de volgende iconen:

Aantal documenten dat is geüpload.

Meer sollicitaties. Deze kandidaat heeft ook op andere vacature(s) gereageerd.

De kandidaat is gedeeltelijk beoordeeld of beoordeeld door een collega.

Er zijn extra vragen toegevoegd aan het sollicitatieformulier waar de kandidaat op heeft geantwoord. Wanneer je punten hebt toegekend aan vragen zie je hier ook direct het aantal punten van de kandidaat terug.

De toestemming tot het bewaren van gegevens is verlopen. Wanneer je met je muis op het icoon staat zie je hoeveel dagen terug de toestemming is gegeven.

De kandidaat is toegevoegd door een recruitmentbureau die je toestemming hebt gegeven om mee te werven. Lees hier meer over het bureauportaal.

De kandidaat is toegevoegd aan een talentpool. Lees hier meer over.

De kandidaat heeft een video-interview ingestuurd via bijvoorbeeld Cammio. Lees hier meer over.

• Acties. De actie knop gebruik je om snel individuele acties uit te voeren of te navigeren naar bepaalde informatie.