Cammio Live Interview
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Cammio Live Interview kun je kandidaten uitnodigen deel te nemen aan een live-interview waarmee je op afstand met de kandidaat kunt spreken. Je kunt bij dit gesprek ook tot maximaal twee collega’s uitnodigen.

Hoe nodig je een kandidaat uit voor een live interview?

1. Ga in het ATS naar het profiel van de kandidaat die je uit wilt nodigen.

2. Klik in het lichtgrijze menu aan de linkerkant onder Integraties op ‘Live Interview’.

3. Wanneer je nog niet eerder een gesprek hebt gevoerd met de kandidaat, zie je dat er nog geen Interviews weer te geven zijn. Klik rechtsboven op ‘Nieuw’ om een uitnodiging te versturen.

4. Voer de datum en tijd in waarop het gesprek wordt gevoerd, geef aan wie de interviewer is (deze persoon start en eindigt het interview), en nodig naar wens nog 2 extra gebruikers uit.

5. Klik op de blauwe ‘Versturen’ button om de uitnodiging per mail aan de kandidaat en de deelnemers te versturen.

Je ziet nu een overzicht van het geplande interview met de gegevens van de deelnemers.

Wat ontvangen de deelnemers?

Zowel de kandidaat als de andere deelnemers ontvangen een automatische e-mail welke vanuit het live video-interview systeem Cammio wordt verzonden. Op het moment is het niet mogelijk dit e-mail template aan te passen naar een eigen template! In de toekomst zal dit wel mogelijk zijn.

In de e-mail staat:

• Datum & tijd uitnodiging

• Gegevens van de interviewer

• Instructies welke browser te gebruiken voor het interview

• Button waar de kandidaat en deelnemers op kunnen klikken om het live-interview te starten.

Hoe gaat het interview in zijn werk?

Alle deelnemers klikken op de button in de e-mail op het afgesproken tijdstip en worden naar de Cammio omgeving geleid.

Voordat het interview start, kunnen alle deelnemers een pre-interview webcam test doen en wordt de verbinding gecontroleerd.

Vervolgens worden de deelnemers in een virtuele wachtruimte geplaatst.

Wanneer de interviewer op de button klikt, zal het live-interview voor alle deelnemers starten.

Je hebt ook de mogelijkheid het gesprek op te nemen, de kandidaat ontvangt dan een pop-up om hier toestemming voor te verlenen. Zo kun je het interview op een later moment terugkijken in HROffice.