Talentpools

Bewaar kandidaten in talentpools voor toekomstige vacatures.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Talentpools is een extra module binnen HROffice die we voor je kunnen aansluiten. Talentpools kunnen gebruikt worden om talenten in op te slaan die net te laat zijn met het indienen van een sollicitatie of waarvan de vacature reeds is ingevuld.

Wil je de module talentpools toevoegen aan je HROffice omgeving? Neem dan contact met ons op.

Talentpools aanmaken

Een kandidaat kan tijdens of na de sollicitatieprocedure in een talentpool geplaatst worden. Binnen HROffice zijn er een onbeperkt aantal talentpools aan te maken bij afname van de talentpool module. Wanneer een kandidaat in een talentpool staat kan deze op een later moment gekoppeld worden aan een vacature.

Via de ‘+Nieuw’ knop bovenin je scherm knop kun je ‘Talentpools’ aanmaken, daarnaast vind je talentpools terug in het menu aan de linkerkant van je scherm.

Beheer talentpools

Gebruikers waarvan hun rol toegang geeft tot de talentpools kunnen de kandidaten in de talentpools inzien, bewerken en verwijderen.

De gebruiker ziet alleen in welke talentpool(s) de kandidaat zich bevindt, wanneer hij/zij toegang heeft tot deze talentpool(s). Wanneer een kandidaat in twee talentpools is geplaatst, maar de gebruiker heeft tot één van de twee toegang, zal de gebruiker alleen de plaatsing in die ene talentpool zien in het profiel van de kandidaat.

Kandidaten kunnen aan meerdere talentpools worden toegevoegd.

Toestemming vragen om gegevens te bewaren

Bij het solliciteren op een vacature stemt de kandidaat in dat zijn/haar gegevens bewaard mogen worden voor een bepaalde periode. Meer informatie over het bewaren van gegevens vind je hier <LINK> in de handleiding over het bewaren van kandidaat-gegevens.

Om de gegevens van een kandidaat langer te mogen bewaren dan de termijn in je privacystatement heb je toestemming nodig van de kandidaat. Dit kun je aanvragen via de actie knop of in het kandidaat-profiel onder AVG/GDPR.

Zoeken binnen je talentpools

Wanneer je een nieuwe vacature hebt waar mogelijk één van de kandidaten uit je talentpool op aansluit wil je dit zo snel mogelijk weten. Door middel van de zoekfunctie in de talentpool kun je zoeken in:

• Kandidaat

• Entiteit

• Documenten

• Vacature

Hierbij is vooral de zoekfunctie in documenten bijzonder handig. Zo kun je bijvoorbeeld snel uitvinden of een kandidaat bepaalde skills benoemd in zijn of haar CV.

Naast het zoeken met de zoekfunctie kun je ook labels toevoegen aan de kandidaten in je talentpool. Zo kun je belangrijke informatie waar je op een later moment snel inzicht in zou willen hebben zichtbaar maken in de tegel van de kandidaat.

Communiceren met je talentpools

Net zoals bij andere kandidaten die je in proces hebt, kun je via het kandidaat-profiel communiceren met je kandidaten in een talentpool. Het is goed om op de hoogte te blijven van deze kandidaten en regelmatig contact te onderhouden.

Via de talentpool kun je dit individueel doen via het kandidaat-profiel óf via bulkacties, waardoor je in één keer alle kandidaten (of een selectie) een gepersonaliseerde e-mail kunt sturen. Gebruik dit bijvoorbeeld voor een update van een vacature die er binnenkort aankomt of om te vragen of de kandidaten nog steeds interesse hebben in een functie bij jouw organisatie.