Vacatures
Teams samenstellen

Stel wervingsteams samen en zorg dat de juiste gebruikers toegang hebben tot vacatures.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door middel van Teams bepaal je per vacature wie toegang heeft tot gegevens en kandidaten. Teams zijn geïntegreerd in het vacatureproces. Wanneer je de standaard gegevens hebt ingevuld, kun je de vacature opslaan en meteen doorgaan naar 'Team' om verschillende gebruikers aan je vacature te koppelen. Ook kun je bijvoorbeeld een selectiecommissie in een team template opslaan om zo gemakkelijk een team toe te voegen aan een vacature.

Werk je met een vaste selectiegroep per entiteit? Ook dan is het mogelijk om een selectie team als template op een entiteit in te stellen. Hieronder volgt een helder stappenplan voor het gebruik van teams. Deze selectiegroep zal automatisch worden toegevoegd aan elke nieuwe vacature.

Beoordelaars hoef je niet toe te voegen aan het team. De beoordelaars zullen kandidaten pas in kunnen zien wanneer jij hen hebt gevraagd kandidaten te beoordelen. Ook hebben zij geen toegang tot het vacatureoverzicht.

Teams kunnen worden aangemaakt door gebruikers met toegang tot de instellingen.

Team template aanmaken

1. Ga naar 'Instellingen'.

2. Scroll naar 'Templates' > 'Teams' en klik op 'Teams'.

3. Klik rechts bovenin op 'Aanmaken' om een nieuwe template aan te maken.

4. Geef bovenin je team template een naam.

5. Stel je team samen door gebruikers te slepen naar de geselecteerde gebruikers, in de rechterkolom staat nu je team.

6. Eventueel kun je onderaan de pagina het team aan entiteiten koppelen.

7. Klik bovenin op de knop 'Aanmaken' en je team template is klaar.

Team koppelen aan een entiteit

1. Volg de stappen voor het aanmaken van een team template en scroll naar beneden op de pagina.

2. Kies in de linker kolom de entiteit waaraan je het team bovenaan de pagina vast wil koppelen en sleep deze naar de rechter kolom.

3. Je kunt hier meerdere entiteiten selecteren waar het team automatisch aan gekoppeld zal worden.

4. Klik bovenin op de knop 'Aanmaken' en je team template is klaar.

Team toevoegen aan een vacature

Maak een nieuwe vacature aan door op de knop '+Nieuw' te klikken

1. Vul de gebruikelijke gegevens in.

2. Klik op 'Opslaan & team beheren'

3. A. Kies nu bij Templates voor een vooraf aangemaakt team template, of

B. Selecteer je team handmatig door leden uit de linker kolom naar de rechter kolom te slepen (dit team kun je direct opslaan als template, onder de knop 'Templates')

4. Vink het selectievakje aan achter de naam van de teamleden die een melding moeten ontvangen wanneer een nieuwe kandidaat binnen komt. Dit dient de gebruiker ook te hebben aangevinkt in zijn/haar profiel.

5. Klik op de knop 'Opslaan'

Je team is nu opgeslagen. Je kunt zoals gebruikelijk doorklikken naar het 'Formulier' en de 'Vragenlijst' om vervolgens de vacature te publiceren.

Let op: Om toegang te krijgen tot de gegevens van kandidaten en vacatures, dienen de teamleden wel de juiste rollen en rechten te hebben. Een gebruiker met de rol van Beoordelaar kan enkel kandidaten zien die aan hem of haar zijn toegewezen om te beoordelen. Bij 'Instellingen' > 'Beoordeling' kunnen gebruikers met toegang tot de instellingen aangeven of beoordelaars van elkaar beoordelingen mogen inzien. Dit is een instelling op bedrijfsniveau, dit is niet mogelijk per gebruiker.