Rollen/rechten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In HROffice werken we met verschillende soorten gebruikers door het instellen van rollen en rechten aan gebruikers. In het tabblad Rollen/rechten stel je de rollen en rechten in naar wens van jouw organisatie en werkwijze.

Je kunt gebruik maken van vijf standaard rollen die wij vooraf hebben ingesteld of je eigen rollen instellen. Wanneer je een nieuwe rol aanmaakt en een template aanklikt zie je precies welke rechten elke rol heeft en kun je toegang toevoegen en verwijderen. Je kunt rechten toekennen voor vacatures, kandidaten, Talentpools en het beheer van instellingen.

In het overzicht zie je hoeveel collega’s welke rol hebben. Je kunt het aantal gebruikers aanklikken en komt dan direct op de pagina waar je de gebruikers kunt zien, aanpassen, toevoegen en verwijderen.

De verschillende rollen

Super Admin, Administrator

De Super Admin en Administrator kunnen alle vacatures en kandidaten bewerken, verwijderen, inzien en publiceren. Het enige verschil is dat de administrator dit alleen kan wanneer hij/zij is toegevoegd aan het team.

Beoordelaar

Je kunt in HROffice onbeperkt beoordelaars toevoegen. Dit zijn mensen binnen je organisatie die meebeslissen over het aannemen van een kandidaat. De beoordelaar krijgt een verzoek uit HROffice om een kandidaat te beoordelen op basis van de informatie en notities die zijn toegevoegd van de kandidaat. Op basis hiervan laat de beoordelaar een aantal sterren en geschreven beoordeling achter.

Gebruiker

De gebruiker voert acties uit voor kandidaten in het systeem en kan deze ook bewerken en verwijderen. Gebruikers hebben geen toegang tot vacatures.

Recruiter

De recruiter kan vacatures aanmaken, bewerken, verwijderen en campagnes aanmaken. Een gebruiker met de rol van recruiter heeft geen toegang tot kandidaten.

Je kunt als organisatie deze rollen gebruiken, maar ook zelf je rollen indelen. Rechtsboven in je scherm kun je nieuwe rollen aanmaken. Hier vind je ook templates terug waarin je precies kunt zien welke rechten bestaande rollen hebben.

Aan de rollen in HROffice voeg je gebruikers toe. Lees hier meer informatie over gebruikers.