Now Loading

10. In de media

Wil je ook een ATS met volledig data-inzicht?

Om volledig inzicht in alle data tussen je werken-bij-website en het ATS te krijgen, kan HROffice een koppeling opzetten met Google Analytics.

Werk je met HROffice, of heb je dat in het verleden gedaan, dan weet je waarschijnlijk wel waar de kracht ligt: in de modulaire opbouw van het ATS. Kortom, als gebruiker betaal je alleen voor modules die je afneemt, en die dus van waarde zijn voor jouw organisatie. Zo kun je het recruitmentsysteem precies laten aansluiten op je HR-behoeftes.

In deze artikelreeks besteedt HROffice meer aandacht aan de verschillende modules waar het over beschikt. Deze keer is het de beurt aan Insights. We lichten uit wat het voor je organisatie kan betekenen, en hoe deze module van toegevoegde waarde is in combinatie met Google Analytics.

De HROffice modules

In de HROffice Basisversie zitten verschillende soorten modules, namelijk: Beoordelingen, Interviewplanning en Vacatureoverzicht. Naast de basismodules zijn er nog extra modules die je kunt toevoegen in je HROffice omgeving. Dit zijn de betaalde modules. Zoals de modules Talentpool en de module Insights. Benieuwd wat je met deze modules kunt doen? Dat lichten we toe aan de hand van voorbeelden.

Wat kan Insights voor je organisatie betekenen?

HROffice Insights kan verschillende overzichten produceren zodat je nog meer grip krijgt op het recruitmentproces. Zaken als o.a. views, kosten, conversies en bronnen per kandidaat kunnen hier aan bijdragen. Zo is het mogelijk middels een snelle export vanuit Excel een rapportage uit te draaien met daarin een totaaloverzicht van relevante informatie over je kandidaten. Je kunt daarnaast inzicht krijgen over je performance van de werken-bij-website en de bronnen/oorsprong van je kandidaten en paginabezoekers. Ook een maandelijks totaaloverzicht van status per vacature kun je opzetten. Daarin zie je bijvoorbeeld terug:

 • Hoeveel sollicitanten er zijn geweest
 • Hoeveel daarvan zijn aangenomen
 • Wat de bounce rate is geweest
 • Wat de gemiddelde time to hire per vacature was

Hoe haal je de juiste data uit Insights?

De kracht ligt in het koppelen van je werken-bij-website met het ATS van HROffice Recruitment. Zo geeft Insights je een completer beeld van het recruitmentproces.
HROffice beschikt over een handleiding waarin uitgelegd wordt hoe de URL’s van je huidige werken-bij website opgebouwd moeten worden, om ze goed meetbaar te krijgen binnen Google Analytics.

Om volledig inzicht in alle data tussen je werken-bij-website en het ATS te krijgen, kan HROffice een koppeling opzetten met Google Analytics. Zodra dit een feit is, kan de module Insights je recruitmentwerkzaamheden verrijken.

Meer weten over Insights?

Zoals eerder aangegeven is er een handleiding beschikbaar om een impressie te krijgen van de Insights module. Uiteraard is het ook mogelijk om in overleg met een accountmanager Insights tijdelijk toe te voegen aan jouw HROffice omgeving. Zo krijg je meer inzicht in de waarde van Insights.

Ben je nog geen gebruiker? Begin dan met het aanmaken van een gratis proefaccount bij HROffice waar je zestig dagen gebruik van kunt maken. Een account is snel aangemaakt. De basismodules die je dan tot je beschikking hebt kunt je vervolgens aanvullen met extra modules, zoals Insights.

Welke ontwikkelingen kun je verwachten vanuit Insights

Uiteraard staat HROffice met Insights niet stil. Om in te blijven spelen op de veranderingen in de recruitmentmarkt is het ook van belang dat Insights zich blijft ontwikkelen. En dat gebeurt ook. HROffice gebruikers hebben recent kleine wijzingen doorgevoerd zien worden. Er staat echter een grote release gepland waarin ook grote wijzigen zichtbaar zullen worden. Denk dan bijvoorbeeld aan navigatiefunctionaliteiten. Daarnaast krijgt de HROffice gebruiker middels een beta pagina de mogelijkheid om ontwikkelingen op de voet te volgen. Je gaat daarvoor middels een button in het nieuwe navigatiemenu naar de beta pagina. De gebruiker wordt op deze manier betrokken bij het ontwikkelproces. Dit is wat er voor de korte termijn wordt verwacht. Voor de lange termijn kun je bijvoorbeeld rekenen op nieuwe KPI’s, die toegevoegd kunnen worden, nieuwe visualisaties, en betere inzichten om je recruitmentproces optimaal in te kunnen richten.

Wat zijn de kosten?

De kosten van de module Insights zijn €200,- per maand. Nu kun je denken dat dit een grote investering is. De ervaring van HROffice leert dat zodra deze module is geactiveerd er veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. De investering is het zeker waard aangezien je waardevolle informatie uit je statistieken gaat halen wanneer er wordt gekeken naar views en conversie. Zo kan bijvoorbeeld blijken dat je jouw vacatureteksten aan moet passen als het verschil uit balans is.

Ook inzicht in bronnen van kandidaten helpt om kosten te besparen: zo zie je bijvoorbeeld op welk kanaal je meer of minder moet inzetten. Zet je bijvoorbeeld social media in voor de werving van nieuwe kandidaten, dan kun je eenvoudig terug zien in Insights welke social media kanalen voor jou het beste werken om de juiste doelgroep aan te spreken.

Is HROffice Recruitment geschikt voor mijn organisatie?

Ongetwijfeld! Zoals we eerder al aangaven is HROffice modulair ingericht en hebben we altijd een passende oplossing. Daar kom je achter tijdens de zestig dagen gratis toegang tot het recruitmentsysteem. Je kunt het recruitmentsysteem zo inrichten dat het volledig aansluit op het HR-beleid dat je als organisatie wilt voeren. Elke organisatie is anders en heeft specifieke wensen over de inrichting van het recruitmentproces. Bij HROffice betaal je alleen voor modules en producten waar je daadwerkelijk gebruik van maakt. Zo onderscheiden ze zich. De meeste organisaties starten met het recruitmentsysteem. De ervaring leert echter dat deze in de loop van de tijd wordt aangevuld, omdat zij met HROffice echt kunnen connecten.

Over HROffice

HROffice is de software development tak van Adver-Online. Zij leveren een substantiële bijdrage aan het vereenvoudigen van de complexiteit van HR-processen. HROffice is altijd op zoek naar de best passende oplossing voor jouw specifieke HR-vraagstuk. Om deze doelen te bereiken, verbinden we zowel eigen applicaties als applicaties van derden onderling en onafhankelijk met elkaar. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Maak gratis een proefaccount aan voor 60 dagen om te kijken of HROffice bij je organisatie past. Ga naar de website van HROffice.

Is HROffice klaar voor Google for Jobs?

Wat is er gedaan om de implementatie succesvol te realiseren?

Is HROffice klaar voor Google for Jobs?

Het antwoord is: Ja! We voldoen aan de eisen die Google for Jobs (GFJ) stelt. De afgelopen periode hebben we goed gekeken wat nodig was om HROffice gereed te maken voor GFJ. Een groot aantal bestaande werken-bij websites zijn omgebouwd en er zijn aanpassingen doorgevoerd, zodat nieuwe werken-bij websites ook voldoen aan de nieuwe eisen.

Waar blijft Google for Jobs?

We gaan even terug naar juni 2017, toen Google for Jobs voor het eerst in Amerika voet aan de grond kreeg. Het doel van het nieuwe banenplatform is de afstand tot de beste vacature kleiner te maken. Dit is volgens GFJ bij veel andere platforms tot nu toe minder goed gelukt. Nu, bijna drie jaar later, zijn landen als Engeland, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië ook voorzien van GFJ. Het heeft even geduurd maar ondertussen heeft GFJ ook in Nederland zijn eerste stapjes gezet. Google for Jobs is in Nederland hier en daar in de verschillende Google Search-resultaten al terug te vinden. Het zal nu niet lang meer duren voordat GFJ in Nederland volledig beschikbaar is.

Wat kunnen we verwachten? 

Zoals bij zoveel zaken, loopt Nederland ook voorop in recruitment. Toch hebben we lang moeten wachten op Google for Jobs. Bij de landen waar het nieuwe banenplatform al wél actief is, kunnen we opmaken dat veel van de techniek afhangt. Kijk dus goed hoe je eigen website op technisch vlak is gebouwd, dan is de kans op succes groter. Aangezien vacatureteksten in recruitmentland een belangrijk onderdeel zijn van onze dagelijkse werkzaamheden, wil je GFJ de gelegenheid geven om je website te screenen op de content van de vacature. Zorg er dus voor dat je je vacatureteksten goed optimaliseert. Zeker nu het nieuwe banenplatform langzaam maar zeker geïntroduceerd gaat worden, wil je dat je vacatureteksten goed online staan.

Lees ook: Zo verhoog je de kwaliteit van je vacatureteksten

Welke technische aanpassingen heeft HROffice moeten doorvoeren? 

Zoals eerder aangegeven, hebben we uitgezocht wat nodig is om de implementatie succesvol te realiseren. Wat hebben we zoal gedaan?

Voor nieuwe werken-bij websites hebben we:

 • Onderzocht wat nodig is om GFJ in te bouwen.
 • De JSON oplossing (hiermee wordt data ontsloten) via structured jobs data van Google gerealiseerd. We hebben dit getest, om er zeker van te zijn dat de oplossing werkt en GFJ de vacatures kan zien en inlezen. Vervolgens voerden we waar nodig aanpassingen door, zodat het naadloos aansluit op de informatie die afkomstig is vanuit HROffice.
 • De oplossing zo geprogrammeerd dat deze ook is in te zetten voor toekomstige werken-bij websites. HROffice biedt de volgende werken-bij website aan: Landingspagina, Premium, Corporate en Enterprise (op maat gemaakte websites).

Niet alle bestaande werken-bij websites zijn Google for Jobs-proof. Voor een aantal relaties hebben wij op verzoek het volgende gedaan:

 • Een migratie uitgevoerd van de gebouwde GFJ-oplossing naar de specifieke werken-bij website.
 • Een code geïmplementeerd voor de bestaande websites, welke moet aansluiten op de gekozen filtering. Dit verschilt per website, gezien er binnen HROffice veel gewerkt wordt met diverse filters (rood/groen/blauw). Hierin staan andere waardes. Dit wordt in de JSON feed verwerkt, zodat Google de juiste informatie ontvangt.
 • De werken-bij websites geüpdatet op de live-omgeving. Zodra dat klaar is, zetten we de nieuwe functionaliteit online.
 • De werken-bij-websites na livegang goed doorgetest, zodat alles goed draait na het uitvoeren van een update.

Hoe zorgt HROffice ervoor dat je optimaal vindbaar bent binnen GFJ?

Voor alle HROffice gebruikers hebben we het Applicant Tracking System (ATS) zo geoptimaliseerd zodat je de adresgegevens aan een vacature kunt toevoegen. De richtlijn voor GFJ is dat het een volwaardig adres moet zijn. Naast alle punten die hierboven zijn benoemd is ook dit een belangrijk onderdeel van het ATS.

Mocht je als HROffice-gebruiker vragen hebben over Google for Jobs, neem dan contact op via support@hroffice.nl of 023-5530359.

Over HROffice

HROffice is de software development tak van Adver-Online. Wij leveren een substantiële bijdrage aan het vereenvoudigen van de complexiteit van HR-processen. HROffice is altijd op zoek naar de best passende oplossing voor jouw specifieke HR-vraagstuk. Om deze doelen te bereiken, verbinden we zowel eigen applicaties als applicaties van derden onderling en onafhankelijk met elkaar. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Maak gratis een proefaccount aan voor 60 dagen om te kijken of HROffice bij je organisatie past. Ga naar de website van HROffice.

Is HROffice geschikt voor mijn organisatie?

Ja! Doordat HROffice modulair is ingericht, hebben we altijd een passende oplossing. Elke organisatie is anders en heeft specifieke wensen over de inrichting van het recruitmentproces. Bij HROffice betaal je alleen voor modules en producten waar je daadwerkelijk gebruik van maakt. De meeste organisaties starten met het recruitmentsysteem. De ervaring leert echter dat deze in de loop van de tijd wordt aangevuld, omdat zij met HROffice echt connecten.

Ben jij klaar voor HROffice Connect?

Instroom, doorstroom en uitstroom. HROffice Connect brengt je recruitmentproces samen.

Tijd besparen en de kans op fouten verminderen door je HR-proces te stroomlijnen? Ongetwijfeld heb je hier vaker over gehoord. Je weet dat het slim is om techniek en software voor je HR-afdeling en recruitment in te zetten. Maar waar kies je voor? Wat werkt het beste en wat heb je nodig voor jouw organisatie? In deze blog ontdek je meer over HROffice Connect, dé oplossing voor een op maat gemaakt HR SaaS systeem. Connect koppel je rechtstreeks met diverse HR-applicaties aan je instroom-, doorstroom- of uitstroomproces. Hoe dat precies werkt, lees je hier.

En toen was daar HROffice Connect

Om allereerst te begrijpen hoe HROffice Connect is ontstaan, gaan we even terug in de tijd. In 2002 startte Adver-Online als HR-mediabureau. Nu bijna twintig jaar later is Adver-Online niet meer weg te denken uit het online recruitmentlandschap en zijn ze dé kennispartner geworden binnen recruitment. Het begon met het plaatsen van vacatures op diverse job boards. Inmiddels is het recruitment aanbod enorm veranderd. Luisterend naar de behoefte van klanten om een vervolg te geven aan de geplaatste vacature en kandidaatgegevens te verwerken, ontstond HROffice Recruitment in 2008. Sinds die tijd heeft HROffice Recruitment een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Vele nieuwe initiatieven zijn gelanceerd, waaronder HROffice Connect.

Wat is HROffice Connect?

De oplossing voor een op maat gemaakt HR SaaS systeem waarmee je HR-applicaties aan je instroom-, doorstroom- of uitstroomproces koppelt. Met als gevolg dat je recruitmentproces goed geregeld en onder controle is. En je veel tijd en dus geld bespaart. De organisaties die al werken met één of meerdere onderdelen van HROffice Connect zijn enthousiast. Met Connect wordt hun proces van instroom, doorstroom en uitstroom volledig op elkaar afgestemd. Hoe dat in de praktijk werkt, lees je hieronder.

Hoe ziet het instroomproces eruit?

Het instroomproces begint aan de voorkant: een aantrekkelijke werken-bij website. Om kandidaten aan te trekken en je employer brand te versterken, moet deze basis uitstekend zijn. Vervolgens wil je natuurlijk inzicht in de kandidaten en hun gegevens verzamelen. Daarom koppelt HROffice Recruitment je werken-bij website direct aan het recruitmentsysteem. Heb je moeite om de juiste mensen te vinden, bijvoorbeeld voor een lastige vacature? HROffice Campaigns is een onlangs gelanceerde self service portal. Met deze online oplossing krijg je toegang tot meer dan 350 digitale adverteermogelijkheden voor recruitment. Als je werkt met Campaigns plaats je direct je vacature door vanuit het recruitmentsysteem. Zo bereik je wél de juiste doelgroep en bespaar je op tijd en kosten. Wil je meer weten over HROffice Campaigns? Klik dan hier.

Het instroomproces en HROffice Recruitment

HROffice Recruitment is de software development tak van Adver-Online. Zij leveren een substantiële bijdrage aan het vereenvoudigen van de complexiteit van HR processen. HROffice is altijd op zoek naar de best passende oplossing voor jouw specifieke HR vraagstuk, middels een innovatief recruitmentsysteem voor de beste candidate experience.  Om deze doelen te bereiken verbinden ze eigen – én applicaties van derden – onderling en onafhankelijk met elkaar. Denk daarbij aan een koppeling voor de verloning met o.a. AFAS, Cobra en Nmbrs. Ook ontwikkelen ze websites die zijn voorzien van een CMS, zodat ze zonder technische kennis te beheren ben bij te werken zijn. Appical biedt de ultieme onboarding ervaring. Het is de missie van Appical om van nieuwe medewerkers ambassadeurs te maken. Appical is specialist is pre, on, en offboarding.

Hoe gaat HROffice Connect om met doorstroom?

Koppel Contracts rechtstreeks met jouw verlonings- en of personeelsinformatiesysteem en bespaar tijd. Bovendien maak je op deze manier minder fouten, voorkom je dubbel werk bespaar je tijd. Contracts is een gemakkelijke, overzichtelijke manier voor het opstellen van digitale contracten en contractbeheer. In het online overzicht zie je in één oogopslag alle opgestelde en lopende contracten. Bovendien is alle documentatie goed beveiligd. Jij bepaalt welke gebruiker welke documenten kan inzien. Contracts bespaart je kosten en vermindert risico’s met betrekking tot contracten. Onder doorstroom vallen ook planning, urenregistratie en verloning. Hiervoor biedt HROffice Workforce Management: de alles-in-een oplossing voor een effectieve personeelsplanning. Het recruitmentsysteem wordt gekoppeld aan verschillende systemen zoals AFAS, Cobra en Nmbrs. De voordelen van deze personeelsplanning software zijn:

 • De toegankelijkheid. Zowel voor de klant, leverancier, planner als werknemers is de software begrijpelijk en zeer gebruiksvriendelijk
 • De flexibele planning applicatie is allesomvattend
 • De tool is wet- en regelgeving proof
 • Zorgt voor een overzichtelijke verlof- en verzuimregistratie
 • Geeft inzicht in de beschikbaarheid en vaardigheden van personeel
 • Plant in één systeem zowel vaste als flexkrachten in.

Instroom, doorstroom en uitstroom: HROffice Connect brengt je recruitmentproces samen.Uitstroom en de verschillende boardingprocessen

Uitstroom, oftewel offboarding, is de laatste schakel in het proces. Wanneer een werknemer je organisatie verlaat, wil je zorgen voor een goede overdracht en voorkomen dat er kennis verloren gaat.  In samenwerking met Appical biedt HROffice een offboarding programma. Zo breng je de employee journey tot een perfect einde. Bij HROffice is offboarding: uit het oog, maar zeker niet uit het hart! Naast offboarding zijn er twee andere processen. Preboarding (instroom) en onboarding (doorstroom). Onboarding, preboarding en offboarding staan bij veel organisaties hoog op de agenda. Logisch ook, want er wordt veel energie, tijd en kosten in een werknemer gestoken. Nog voordat een nieuwe collega in dienst treedt, wil je dat hij of zij op een prettige manier kennismaakt met je organisatie. Ook is zorg en aandacht nodig voor de inwerkperiode. Dat is allemaal niet voor niets. Een goed geolied on- pre-, en offboarding-proces kent vele voordelen. Appical, onderdeel van HROffice en specialist in boardingprocessen, vertelt je hier graag meer over. Zo bieden ze bijvoorbeeld de ultieme onboarding ervaring om van nieuwe medewerkers ambassadeurs te maken.

Is HROffice Recruitment geschikt voor mijn organisatie?

Ja! Omdat HROffice modulair is ingericht, hebben we altijd een passende oplossing. Elke organisatie is anders en heeft specifieke wensen over de inrichting van het recruitmentproces. Bij HROffice betaal je alleen voor modules en producten waar je daadwerkelijk gebruik van maakt. De meeste organisaties starten met het recruitmentsysteem. De ervaring leert dat deze in de loop van de tijd wordt aangevuld omdat zij met HROffice echt connecten.

Ben jij klaar voor HROffice Connect?

Met HROffice Connect breng je al je HR-processen onder één dak. Je hebt keuze uit verschillende modules en producten. Zo houd je overzicht en kies je voor het HR-proces dat bij je past. Meer weten over HROffice Connect? HROffice staat voor je klaar!

Over HROffice

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Maak gratis een proefaccount aan voor 60 dagen om te kijken of HROffice bij je organisatie past. Ga naar www.hroffice.eu.

Extra personeel voor de feestdagen: hoe kom je daar efficiënt aan?

In de huidige arbeidsmarkt is het vinden van personeel voor veel bedrijven in verschillende branches een uitdaging, zo ook in de retail.

Het is alweer december en dat betekent dat dit de laatste blog van HROffice van dit kalenderjaar is. De feestdagen staan weer voor de deur. Tijd om het eens te hebben over extra personeel voor de retail tijdens de feestdagen. Want hoe regel je dit? En hoe zorg je dat je zoektocht zo efficiënt mogelijk verloopt? Dat lees je in dit artikel.

Voor de retail zijn de maanden november en december de drukste van het jaar. November zorgt met Black Friday en Sinterklaas voor een hoop winkelend publiek. December doet daar nog een schepje bovenop met het winkelende publiek voor de feestdagen en de kerstvakantie.

Als retailer doe je er daarom goed aan om tijdens dit geweld je personeelsbestand op orde te hebben. Is dat nog niet het geval? Begin dan nu nog met de voorbereidingen voor deze maand én voor de rest van het jaar door een proefaccount aan te maken voor een recruitmentsysteem bij HROffice.

Wanneer begin je met de werving van nieuw personeel?

De drukte rondom de feestdagen zorgt ervoor dat de meeste retailers extra personeel moeten aannemen. Dit gebeurt meestal op het laatste moment. Idealiter tref je in de maanden januari en februari al de voorbereidingen voor je personeelsbehoefte in het hoogseizoen. Dan heb je alle tijd om een strategisch plan te maken en kun je zo gemakkelijk je personeelsbestand managen voor de drukkere maanden van het jaar. Daar heb je nu echter niks aan, want je zoekt nu personeel.

In de huidige arbeidsmarkt is het vinden van personeel voor veel bedrijven een uitdaging op zich. Dat geldt natuurlijk ook voor de retail. Begin je pas op het laatste moment met het zoeken van extra personeel? Dan levert de zoektocht een stuk meer stress op dan wanneer je daar op tijd mee begint.

Maar hiervoor is er een oplossing. Want start je vandaag nog met een recruitmentsysteem, zoals HROffice Recruitment, dan hoef je geen dag meer te wachten. Je plaatst vandaag nog je vacatures én verwerkt op snelle en efficiënte wijze de kandidaten die je nodig hebt voor de aankomende feestdagen.

Tijd voor HROffice

Begin met een plan waar je de rest van het jaar op kunt vertrouwen: maak een proefaccount aan bij HROffice. Dan weet je zeker dat je voorbereiding voor de feestdagen en 2020 top is, en dat je niet meer voor verrassingen komt te staan!

Onderdeel van dat plan is het eerdergenoemde recruitmentsysteem van HROffice (developmenttak Adver-Online): HROffice Recruitment. HROffice Recruitment levert een substantiële bijdrage aan het vereenvoudigen van de complexiteit van HR-processen.

HROffice is altijd op zoek naar de best passende oplossing voor jouw specifieke HR-vraagstuk, en biedt dat middels een innovatief recruitmentsysteem voor de beste candidate experience.

Om dit doel te bereiken, verbindt HROffice eigen – én applicaties van derden – onderling en onafhankelijk met elkaar. Denk daarbij aan een koppeling voor de verloning met o.a. AFAS, Cobra en Nmbrs. Ook ontwikkelt HROffice websites die zijn voorzien van een CMS, die zonder technische kennis te beheren en bij te werken zijn. 

Wat kun je doen tijdens de proefperiode?

We zitten nu in de drukke maand december. Je kijkt naar de planning van het personeel, zweet breekt je uit, want je komt overal mensen te kort. Geen paniek! Van een personeelstekort kun je in no time naar een goedgevulde planning gaan. Het enige dat je moet doen is een gratis proefaccount aanmaken waar je zestig dagen gebruik van kunt maken.

Een account is snel aangemaakt. In een paar klikken kun je vervolgens een vacature online zetten. Ook heb je toegang tot je eigen Mini Job Portal. Tijdens de proefperiode van het recruitmentsysteem krijg je dit Mini Job Portal (werken-bij website) er namelijk ook bij. Deze pagina kun je personaliseren naar de look and feel van jouw onderneming.

Heb je veel vacatures? Dan kun je het je kandidaten makkelijker maken door ze op bepaalde functiecategorieën te laten filteren. Dit alles is zo gebeurd. Het wachten is nu alleen nog op de sollicitaties en de verwerking van kandidaten.

In die zestig dagen heb je toegang tot verschillende basismodules. Wat kun je met deze modules doen?

 • Met de module ‘beoordelingen’ is het bijvoorbeeld mogelijk om binnen het kandidaatprofiel feedback aan te vragen aan een collega. Deze collega ontvangt vervolgens een e-mail met link naar hun eigen omgeving binnen HROffice waar je collega AVG-proof een beoordeling kan geven over de kandidaat.
 • Met de ‘interviewplanning’ nodig je in een handomdraai kandidaten en collega’s uit voor een sollicitatiegesprek en bewaar je deze uitnodigen overzichtelijk in de kalander.
 • De module ‘vacatureoverzicht’ gebruik je om snel inzichtelijk te maken welke vacatures je online hebt staan. Aan deze module zit ook het sollicitatieformulier gekoppeld waardoor kandidaten rechtstreeks je recruitmentsysteem instromen.

Daarnaast zijn er naast de basismodules nog extra modules die je kunt toevoegen in je HROffice omgeving. Dit zijn wel betaalde modules en deze zijn niet beschikbaar tijdens de proefperiode. Welke betaalde modules zijn er onder andere?

 • In de module talentpool bewaar je potentiële kandidaten, zodat je later weer contact met ze op kan nemen.
 • Met de module Insights combineer je de statistieken uit HROffice met Google Analytics en zo krijg je dan een goed beeld van het volledige recruitmentproces. Je krijgt zo inzicht in o.a. time/cost per hire, de conversies en de bronnen.

Is HROffice Recruitment geschikt voor mijn organisatie?

Ongetwijfeld! Omdat HROffice modulair is ingericht, hebben ze altijd een passende oplossing. Daar kom je achter tijdens de zestig dagen gratis toegang tot het recruitmentsysteem. Je kunt het recruitmentsysteem zo inrichten dat het volledig aansluit op het HR-beleid dat je als organisatie wilt voeren. Elke organisatie is anders en heeft specifieke wensen over de inrichting van het recruitmentproces. Bij HROffice betaal je alleen voor modules en producten waar je daadwerkelijk gebruik van maakt. Zo onderscheiden ze zich.

HROffice Recruitment valt onder HROffice Connect en daarmee breng je al je HR-processen onder één dak. Je hebt keuze uit verschillende modules en producten. Zo houd je overzicht en kies je voor het HR-proces dat bij je past. Meer weten over HROffice Connect? HROffice staat voor je klaar! Klik hier voor meer informatie.

Op naar een mooi 2020

Het hele team van Adver-Online & HROffice wenst iedereen een gezond en gelukkig 2020 toe. Blijf ons volgen en we trappen in het nieuwe jaar weer af met een nieuwe blog. We houden je ook dan weer op de hoogte van de trends en nieuwe ontwikkelingen in het recruitmentlandschap.

Hoe zet je succesvol een vacaturecampagne op met Adver-Online?

Bij Adver-Online doen we heel veel op het gebied van recruitment.

Recruitment is de afgelopen jaren enorm veranderd. Publiceerde je, als werkgever, voorheen vacatures op diverse, willekeurige mediakanalen. Tegenwoordig bereik je je doelgroep veel sneller en effectiever. Hoe? Door je recruitmentcampagne strategisch in te zetten en slim om te gaan met je recruitment budget. Adver-Online is hierin dé specialist. In 2002 gestart als HR-mediabureau, inmiddels niet meer weg te denken uit het online recruitmentlandschap. In dit artikel deelt Adver-Online hoe je een succesvolle vacaturecampagne opzet en hoe ze je daarbij helpen.

Het begint met een wervende vacaturetekst

Laten we beginnen bij het begin: je hebt een vacature om te plaatsen. Maar is je vacature wel wervend genoeg? Alleen een aantrekkelijke, heldere en wervende vacaturetekst overtuigt een kandidaat om te solliciteren. Zorg dus voor een volledige vacature, geschreven naar de doelgroep. Heb je hier hulp bij nodig? Adver-Online neemt vacaturetekst-optimalisatie graag van je over! Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Kies voor een online recruitmentcampagne

Nu je zelf of samen met Adver-Online een wervende vacaturetekst hebt opgesteld, volgt stap 2: hoe zorg je voor het gewenste resultaat? Waar liggen je kansen? Hoe bereik je de juiste doelgroep? En wat kost dat eigenlijk? Adver-Online kent de mogelijkheden als geen ander. Dankzij 15 jaar kennis en ervaring weten we wat werkt én wat valkuilen zijn. Maar ook waar je de juiste kandidaten vindt, hoe je ze bereikt en aanzet tot solliciteren. Omdat we de afgelopen jaren enorm veel data hebben verzameld, kunnen we van alles meten. Meten is tenslotte weten! Dit gecombineerd met onze innovatieve tools zorgen voor maximaal resultaat.

Een voorbeeld van een recruitmentcampagne

Je wervende vacaturetekst is klaar en je wilt een recruitmentcampagne uitzetten in samenwerking met Adver-Online. Waar kun je dan aan denken? Een voorbeeld van een recruitmentcampagne:

 • Klant X heeft een budget van €6.250,-
 • Klant X wilt trainees bereiken die maximaal 2 jaar geleden zijn afgestudeerd
 • Kandidaten beschikken over een HBO-bachelor of WO-master
 • De kandidaat is een starter en heeft affiniteit met de overheid.

Na het raadplegen van data geeft Adver-Online het advies om een campagne op te tuigen met een looptijd van 2 maanden. In deze oplossing zitten:

 • Vacatureplaatsingen op verschillende jobboards
 • Een uitgebreide social media campagne gericht op de doelgroep
 • Inzet van verschillende social media kanalen plus A/B testen.

Zo worden relevante kandidaten bereikt en enthousiast gemaakt om te solliciteren bij klant X in de regio Overijssel. De verwachting is 300-500 clicks per 4 weken en tussen de 40.000 – 50.000 uitgeserveerde impressies. Het bereik gedurende campagne ligt op 120.000 profielen. We monitoren continu voor het beste resultaat. Tijdens de campagne geven we de klant inzage in de statistieken van het aantal impressies en clicks.

Welke opties biedt Adver-Online om je vacatures te promoten?

Wil je jouw vacature via Adver-Online promoten? Een slimme keuze! Inmiddels heeft een specialist van Adver-Online je vertelt welke data en innovatieve tools zorgen voor maximaal rendement. Vervolgens bieden we je geschikte opties om jouw doelgroep te bereiken. Denk aan:

 • Social media recruitment. We verspreiden je vacature via social media en targeten bijvoorbeeld op leeftijd, geslacht, locatie en interesses. Zo zien alleen potentiële kandidaten je vacature.
 • Google recruitment. Ongetwijfeld weet je dat het in Google mogelijk is om advertenties te plaatsen (Google Adwords). Met een Google recruitmentcampagne zorg je dat jouw vacatureadvertentie bovenaan in Google verschijnt.
 • Display advertising op je smartphone is ook een effectieve keuze. Wist je dat we gemiddeld tussen de 5 á 10 keer per uur op onze telefoon kijken? Met display advertising bereik je jouw doelgroep via de bekendste en meest relevante apps.
 • Last but not least: online vacaturebanken. Er is een groot aanbod aan jobboards, via generieke- en nichekanalen. Maar welke past het best bij jouw bedrijf? Dat zoeken we samen met je uit.

Naast deze mogelijkheden bieden we nog meer opties. Meer weten? Bekijk dan onze website.

Lancering HROffice Campaigns

Wanneer je samenwerkt met Adver-Online, dan kun je niet om HROffice heen. Ze zijn namelijk sterk met elkaar verweven. Adver-Online is het moederbedrijf, HROffice de software development tak om je te helpen bij het vereenvoudigen van complexe HR- en recruitmentprocessen. Eén van de meest recente updates is HROffice Campaigns. Werk je met een ATS systeem van HROffice dan kun je vanuit het systeem direct een vacature doorplaatsen op meerdere online kanalen. Zo zet je eenvoudig, snel, efficiënt en geheel zelfstandig je vacature(s) uit. En heb je een veel groter bereik dan alleen je eigen kanalen. De eerste geluiden zijn zeer positief! Wil je meer weten over HROffice Campaigns? Klik hier voor meer informatie.

Over HROffice

HROffice is de software development tak van Adver-Online. Wij leveren een substantiële bijdrage aan het vereenvoudigen van de complexiteit van HR processen. HROffice is altijd op zoek naar de best passende oplossing voor jouw specifieke HR vraagstuk. Om onze doelen te bereiken verbinden we onze eigen – én applicaties van derden – onderling en onafhankelijk met elkaar. Zelf benieuwd naar de mogelijkheden? Neem een kijkje op www.hroffice.eu.

AVG: Hoe ga je veilig om met privacygegevens in je recruitmentsysteem?

Is jouw organisatie al AVG-proof?

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder sinds de AVG van kracht is. Hopelijk ben je er ondertussen wel een beetje aan gewend. Nu is het de vraag of alles ook daadwerkelijk goed wordt opgevolgd. Wat betekent de privacywet nu eigenlijk voor het sollicitatieproces? Hoe ga je veilig om met kandidaatgegevens? HROffice zet de aandachtspunten wat betreft de AVG op een rij.

Waar liggen de aandachtspunten?

De AVG verplicht organisaties om rechtmatig en zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens. Hierdoor heeft deze wet logischerwijs ook direct invloed op het sollicitatieproces. Denk aan het inzien en bewaren van cv’s, de opbouw van een talentpool, aantekeningen opslaan tijdens het sollicitatieproces en schriftelijke communicatie over een kandidaat. Hoe zit dat precies? Wat mag er wel en wat mag niet volgens de AVG?

Mag je cv’s nog bewaren?

Ja, dat mag. Tenzij een sollicitant vraagt om zijn of haar cv te verwijderen. Wijs je een sollicitant af, dan dien je de gegevens binnen 4 weken te verwijderen. Wil je gegevens langer bewaren, dan heb je toestemming nodig. Stuur bijvoorbeeld een mail om de kandidaat om toestemming te vragen. Geeft hij of zij hier geen gehoor aan? Verwijder dan alsnog de kandidaatgegevens. Zorg er dus altijd voor dat je toestemming kunt aantonen en neem informatie hierover op in je privacy statement. Bovendien is het van belang om cv’s – bij toestemming – goed beveiligd op te slaan. Let er op dat opgeslagen cv’s geen gevoelige persoonsgegevens bevatten die niet relevant zijn. Denk aan een kopie paspoort.

Mag je een talentpool opbouwen?

Ja! En je raadt het al: als de kandidaat hiervoor toestemming geeft. Solliciteert een kandidaat via een online contactformulier? Vraag dan in een checkbox (opt-in) of gegevens voor een bepaalde tijd bewaard mogen worden. Ook hier: bewaar deze toestemming goed zodat je het kunt aantonen.

Hoe lang mag je gegevens bewaren?

Zolang als je toestemming hebt, al mag je gegevens niet bewaren zonder relevante reden. Is de bewaartermijn verstreken, maar wil je de gegevens toch langer bewaren? Vraag de betreffende persoon dan om de gegevens te controleren en of je ze langer mag bewaren. Zo voldoe je aan de bewaarplicht en zorg je ervoor dat je talentpool up to date en waardevol is. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens is het gebruikelijk dat een organisatie sollicitatiegegevens uiterlijk vier weken na het einde van een sollicitatieprocedure verwijdert. Daar kan dus vanaf geweken worden, mits er toestemming is gevraagd.

Hoe zit het dan met aantekeningen van een sollicitatiegesprek?

Wil je gegevens vastleggen en toevoegen aan een dossier, dan gelden dezelfde voorwaarden als hierboven. Heb je al toestemming om gegevens te bewaren en iemand later te benaderen? Dan is apart toestemming voor aantekeningen tijdens het sollicitatieproces niet nodig. Komt er een arbeidsovereenkomst tot stand, dan mag je gegevens niet langer bewaren dan nodig. Voor het bewaren van sollicitatiegegevens geldt als vuistregel een termijn van één jaar (na beëindiging van de sollicitatieprocedure). Registratie van gemaakte afspraken is wel toegestaan.

Wat als je onzorgvuldig omgaat met privacygegevens?

Een kandidaat kan twee dingen doen als hij vindt dat een organisatie zich niet aan de privacywet houdt. De eerste optie is een klacht indienen bij het bedrijf zelf. Optie twee is het voorleggen aan de Autoriteit Persoonsgegevens of de rechter. Wie zich niet aan de AVG houdt, riskeert een serieuze boete. De hoogte daarvan hangt af van de zwaarte van de overtreding. In 2018 dienden bijna 10.000 mensen een privacyklacht in bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Cijfers over 2019 laten nog even op zich wachten.

Over HROffice

Wil je ervan verzekerd zijn dat je voldoet aan de privacywet? En dat alles goed geregeld, veilig en makkelijk in gebruik is? Volgens HROffice zijn hun systemen gegarandeerd AVG-proof. HROffice is de software development tak van Adver-Online. Wij leveren een substantiële bijdrage aan het vereenvoudigen van de complexiteit van HR processen. HROffice is altijd op zoek naar de best passende oplossing voor jouw specifieke HR vraagstuk. Om onze doelen te bereiken verbinden we onze eigen – én applicaties van derden – onderling en onafhankelijk met elkaar. Zelf benieuwd naar de mogelijkheden? Neem een kijkje op www.hroffice.eu.

Sneller recruitmentsucces? Start met videosolliciteren!

Sneller recruitmentsucces? Start met videosolliciteren

Is videosolliciteren nog geen onderdeel van je sollicatieproces? Dan is het NU tijd om te beginnen!

Het is je vast niet ontgaan dat video steeds belangrijker wordt. Wist je dat in 2020 82% van het internetverkeer zal bestaan uit bewegend beeld? Dat is een verviervoudiging ten opzichte van 2015! Video scoort simpelweg beter, daarom legt HROffice in dit artikel uit waarom je moet gaan werken met videosolliciteren.

Ongeveer 70% van de mensen denkt positiever over een merk na het zien van een video van dat merk. Niet gek dat bedrijven het steeds vaker inzetten. Voor advertenties én om kandidaten te werven. Ook steeds meer sollicitanten sturen een video-pitch in. Is videosolliciteren nog geen onderdeel van je sollicatieproces? Dan is het NU tijd om te beginnen!

Waarom videosolliciteren?

Misschien zijn er een paar drempels om te starten met videosolliciteren. En eerlijk: er komt ook wat bij kijken. Toch is het een slimme keuze. Zeker in de huidige arbeidsmarkt waarin je steeds creatiever moet zijn om de juiste kandidaat aan je te binden. Bovendien biedt videosolliciteren veel voordelen. In dit artikel lees je welke dat zijn.

1: Bespaar tijd

Als recruiter of HR-medewerker ontvang je regelmatig meerdere sollicitatiebrieven per maand. Sterker nog: soms komen er tot je eigen verbazing honderden sollicitaties binnen op één functie. Stel, je hebt een vacature voor een representatieve functie. Bijvoorbeeld voor een winkelmedewerker. Videosolliciteren is hierbij een uitstekend middel om een voorselectie te maken voor de eerste gesprekken. En zo bespaar je veel tijd!

2: Krijg een beter beeld

Wanneer je kiest voor videosolliciteren, krijg je verschillende kanten van een kandidaat te zien. En daardoor een completer beeld. Bovendien geef je een kandidaat de kans om zich te onderscheiden ten opzichte van andere sollicitanten. De brief en cv waren misschien onvoldoende geweest. Een leuke video schudt de kaarten opnieuw. Kandidaten op papier die je in het verleden afwees, zijn nu mogelijk wél interessant. En mocht je de kandidaat uiteindelijk toch afwijzen, dan komt de boodschap over het algemeen minder hard aan. Want door de candidate experience van videosolliciteren heeft de kandidaat toch een verrassende ervaring gehad.

3: Sollicitatiebrief en elevator pitch ineen

Videosolliciteren kun je op verschillende manieren inzetten. Als recruiter doe je er goed aan om eerst na te denken wat het beste past bij jouw organisatie. Kies je voor de eenvoudige aanpak door kandidaten een filmpje te laten insturen? Of ga je liever voor live contact via platforms als Skype, FaceTime en Google Hangouts? Heb je eenmaal gekozen voor videosollicitatie en wil je tijd besparen in de eerste selectie? Dan is een recruitmentsysteem een uitkomst. De kandidaat ontvangt direct na het versturen van zijn of haar sollicitatie een uitnodiging om per video een aantal vragen te beantwoorden. Zie het als een combinatie van een gesproken sollicitatiebrief en een elevator pitch.

Zo loop je de juiste kandidaat niet mis

Natuurlijk zijn er een aantal dingen die je altijd van een kandidaat wil weten. Waarom voelt de sollicitant zich aangesproken tot de functie? Waarom wil hij of zij graag bij dit bedrijf werken? En heel belangrijk: waarom is hij of zij de juiste persoon? Stel vragen die er toe doen en waar een kandidaat zich in kan vinden. Zorg ook dat je vragen aansluiten bij de organisatie en je werkgever. Overigens is het slim om voor elke vacature andere vragen te stellen. Zo spreek je de juiste doelgroep en dus het juiste talent aan. En zo is de kans veel groter dat jouw ideale kandidaat in de eerste selectie zit!

Videosolliciteren: een mooie ontwikkeling om scherp in de gaten te houden. Ben je er nog niet mee begonnen en wil je meer resultaat halen uit je recruitmentproces? Dan is videosolliciteren de eerstvolgende stap. Succes!

Over HROffice

HROffice is de software development tak van Adver-Online. Wij leveren een substantiële bijdrage aan het vereenvoudigen van de complexiteit van HR processen. HROffice is altijd op zoek naar de best passende oplossing voor jouw specifieke HR vraagstuk. Om onze doelen te bereiken verbinden we onze eigen – én applicaties van derden – onderling en onafhankelijk met elkaar. Zelf benieuwd naar de mogelijkheden? Neem een kijkje op www.hroffice.eu.