Now Loading

4. Beoordelingen

Handleiding Beoordelaar

Ben jij beoordelaar en heb je geen idee wat je moet doen of waar je je kandidaten (terug) kunt vinden?

Beoordelingen Module
In de Beoordelingen Module kun je op een overzichtelijke manier de naar jouw doorgestuurde kandidaten bekijken die jij nog moet beoordelen.

Zoeken
Zoek op kandidaatnaam.

In behandeling
Dit overzicht toont alle kandidaten die zich nog in het sollicitatieproces bevinden. Het kan voorkomen dat een reeds beoordeelde kandidaat weer in dit overzicht verschijnt. Dit gebeurt wanneer je bent gevraagd deze persoon nogmaals te beoordelen.

Afgerond
Dit overzicht toont alle kandidaten die jij hebt beoordeeld. Let op: dit betekent nog niet dat deze kandidaten al zijn aangenomen of afgewezen.

Sorteren
Sorteer de kandidaten op aanvraagdatum af- of oplopend. De aanvraagdatum is de datum waarop de uitnodiging ter beoordeling is verzonden.

Filters
Zoeken naar een specifieke vacature doe je door te filteren.

Verversen
Om opnieuw te laden, klik je op deze knop.

Filters verwijderen
Verwijder alle opgeslagen filters en krijg alle kandidaten weer in beeld.

Beoordelingskaart
In de beoordelingskaart zie je in een snel overzicht de gegevens van de kandidaat.
Links bovenaan zie je:

• De naam van de kandidaat
  • De titel van de vacature waar de kandidaat op heeft gesolliciteerd
  • De entiteit waar de vacature is uitgezet

Ook zie je de laatste datum waarop een aanvraag voor beoordeling naar jou verzonden is.

Wanneer je op de tegel klikt, kom je in het detailoverzicht, met een menu aan de linkerkant.
Hier zie je:

• Korte details over de kandidaat
  • Documenten (CV/motivatiebrief/foto/etc) van de kandidaat
  • Antwoorden die op een eventuele vragenlijst zijn gegeven
  • Je eigen beoordeling. Je kunt altijd terug naar deze pagina om je beoordeling te wijzigen
  • Volledig vacatureoverzicht met alle details

Ben je uitgenodigd om een kandidaat te beoordelen?
Dan volg je de volgende stappen:

1. Klik op de link in de mail die je hebt ontvangen en log in
  2. Je komt nu in het beoordelingsscherm terecht
  3. Lees de kandidaatdetails door en klik op ‘Mijn beoordeling’ om een cijfer te geven, deze te onderbouwen in de tekst en je advies om de kandidaat te accepteren of af te wijzen

Wanneer je weer op de link in je mail klikt, kun je altijd weer terug naar je beoordeling om deze nog een keer in te zien of aan te passen.

Wanneer je nog een verouderde pincode-uitnodiging open hebt staan.
Wanneer je een uitnodiging tot beoordelen voor 7 maart hebt ontvangen, maar deze na 7 maart wilt beoordelen, kom je vanzelf op een webpagina met inlogscherm in plaats van je gebruikelijke beoordelingspagina.
Op deze pagina kun je je pincode invoeren en een wachtwoord kiezen voor je beoordelingsaccount. Hierna kom je terecht in de hierboven omschreven omgeving.

Let op: hierna zal je altijd inloggen met je e-mailadres en gekozen wachtwoord voordat je je beoordeling kunt geven.

Heb je een verzoek tot beoordelen ontvangen maar heb je geen wachtwoord?
De persoon die jou een uitnodiging tot beoordelen heeft gestuurd, moet eerst bij jouw account aangeven dat je een account met wachtwoord aan mag maken. Dit kan in Instellingen > Gebruikers. Deze persoon kan dan op het envelopje achter je naam klikken zodat je een uitnodiging ontvangt om met je e-mailadres eenmalig een wachtwoord aan te maken en vervolgens altijd jouw beoordelingsomgeving in kan.

Wachtwoord vergeten?
Ga naar de homepage (portal.hroffice.eu) en vul je e-mailadres in waarop je de uitnodiging hebt ontvangen in, en klik op ‘Wachtwoord vergeten’.

Weet je niet welk e-mailadres er bij je account hoort?
Heb je de stappen doorlopen om een account aan te maken? Dan is het e-mailadres van je account het adres waarop je de uitnodiging om te beoordelen hebt ontvangen.

Collega instellen als beoordelaar van kandidaten

Instellingen > Account > Gebruikers

Beoordelaars van kandidaten

Binnen HROffice is het mogelijk om binnen het kandidaatprofiel via ‘Beoordelingen’ feedback aan te vragen aan een collega. Deze collega ontvangt vervolgens een e-mail met link naar hun eigen omgeving binnen HROffice waar je collega een beoordeling kan geven.

Dit onderdeel bestaat uit het geven van een Rapportcijfer (1/10 sterren), Motivatie en Eindoordeel (accepteren/afwijzen). Het is mogelijk om je collega meermalig om beoordelingen te vragen.

Om een collega deze (of een andere) rol toe te kennen, vul je op de gebruikerspagina de gegevens van je collega in, en kies je de juiste rol.
Je kunt hier ook meteen aangeven of je collega e-mail notificaties per kandidaat dient te ontvangen.

Wanneer je je collega hebt toegevoegd, dien je hem/haar wel nog eerst uitnodiging te sturen om een wachtwoord aan te maken om in te kunnen loggen. Dit kan door (in Gebruikers) op het envelopje achter de naam van je collega te klikken.

Beoordelingen Module - Handleiding Administrator

Beoordelingen Module

In de Beoordelingen Module kun je op een overzichtelijke manier de kandidaten bekijken die jij nog moet beoordelen.

Zoeken
Zoek op kandidaatnaam.

In behandeling
Dit overzicht toont alle kandidaten die zich nog in het sollicitatieproces bevinden. Het kan voorkomen dat een reeds beoordeelde kandidaat weer in dit overzicht verschijnt. Dit gebeurt wanneer je bent gevraagd deze persoon nogmaals te beoordelen.

Afgerond
Dit overzicht toont alle kandidaten die jij hebt beoordeeld. Let op: dit betekent nog niet dat deze kandidaten al zijn aangenomen of afgewezen.

Sorteren
Sorteer de kandidaten op aanvraagdatum af- of oplopend. De aanvraagdatum is de datum waarop de uitnodiging ter beoordeling is verzonden.

Filters
Zoeken naar een specifieke vacature doe je door te filteren.

Verversen
Om opnieuw te laden, klik je op deze knop.

Filters verwijderen
Verwijder alle opgeslagen filters en krijg alle kandidaten weer in beeld.

Beoordelingskaart
In de beoordelingskaart zie je in een snel overzicht de gegevens en status van de kandidaat.
Links bovenaan zie je:

• De naam van de kandidaat
  • De titel van de vacature waar de kandidaat op heeft gesolliciteerd
  • De entiteit waar de vacature is uitgezet

Ook zie je de laatste datum waarop een aanvraag voor beoordeling verzonden is, je ziet of de kandidaat documenten heeft bijgevoegd (pdf icoon), of de kandidaat al een positief of negatief advies heeft gekregen (groen of rood duimpje) en je ziet welke beoordeling de kandidaat heeft gekregen (aantal sterren).

Wanneer je op de tegel klikt, kom je in het detailoverzicht, met een menu aan de linkerkant.
Hier zie je:

• Korte details over de kandidaat
  • Documenten (CV/motivatiebrief/foto/etc) van de kandidaat
  • Antwoorden die op een eventuele vragenlijst zijn gegeven
  • Je eigen beoordeling. Wanneer je de rol van admin hebt, zie je hier alle beoordelingen
  • Volledig vacatureoverzicht met alle details

Een collega uitnodigen om een kandidaat te beoordelen

Wil je de mening van je collega over een kandidaat?
Let op! Dan moet je je collega eerst toevoegen als kandidaat beoordelaar. Vergeet niet op het envelopje achter de naam van je collega te klikken zodat je collega eenmalig met zijn/haar e-mailadres een wachtwoord aan kan maken voor zijn/haar eigen omgeving.

Volg daarna de volgende stappen:

1. Zoek de kandidaat op in het kandidaatoverzicht.
  2. Klik op ‘Acties’ in de kandidatenkaart en selecteer ‘beoordeling aanvragen’. Je komt hier ook wanneer je in het kandidaatprofiel op ‘Beoordelingen’ klikt.
  3. Kies je collega uit de gebruikerslijst en verstuur de uitnodiging.

Vanuit de beoordelaars rol
Ben je uitgenodigd om een kandidaat te beoordelen?
Dan volg je de volgende stappen:

1. Klik op de link in de mail die je hebt ontvangen en log in
  2. Je komt nu in het beoordelingsscherm terecht
  3. Lees de kandidaatdetails door en klik op ‘Mijn beoordeling’ om een cijfer te geven, deze te onderbouwen in de tekst en je advies om de kandidaat te accepteren of af te wijzen

Wanneer je weer op de link in je mail klikt, kun je altijd weer terug naar je beoordeling om deze nog een keer in te zien of aan te passen.

Wanneer je nog een verouderde pincode-uitnodiging open hebt staan
Wanneer je een uitnodiging tot beoordelen voor 7 maart hebt ontvangen, maar deze na 7 maart wilt beoordelen, kom je vanzelf op een webpagina met inlogscherm in plaats van je gebruikelijke beoordelingspagina.
Op deze pagina kun je je pincode invoeren en een wachtwoord kiezen voor je beoordelingsaccount. Hierna kom je terecht in de hierboven omschreven omgeving.

Let op: hierna zal je altijd inloggen met je e-mailadres en gekozen wachtwoord voordat je je beoordeling kunt geven.

Wachtwoord vergeten?
Ga naar de homepage (portal.hroffice.eu) en vul je e-mailadres in waarop je de uitnodiging hebt ontvangen in, en klik op ‘Wachtwoord vergeten’.

Weet je niet welk e-mailadres er bij je account hoort?
Heb je de stappen doorlopen om een account aan te maken? Dan is het e-mailadres van je account het adres waarop je de uitnodiging om te beoordelen hebt ontvangen.

Collega toevoegen in de rol van de Beoordelaar?
Ga in het menu instellingen naar Gebruikers, en maak daar een nieuwe gebruiker aan met de rol Beoordelaar kandidaat.